אהבה #ללאפילטר

מהלך מעורבות-שיווקית מוצלח במיוחד של אינסטגרם אשר גרם למשתמשים המסורים ביותר להתעלות על עצמם יצירתית

תחרויות של מותגים הן פעילות שיווקית שנדמה ששייכות לתקופה שחלפה – לפני המאבקים החברתיים ולפני המודעות הצרכנית שגברה בעקבותיהם – הן יכולות להתבטא כאהבה עיוורת לשם או לתדמית ולא לתועלת אמיתית. נדירות הפעמים שבהן לתחרות יש ערך מלבד צריכה נוספת של המותג, שלא לדבר על המחשת התועלות שבו. אינסטגרם הצליחה לעשות את זה אחרת – ובגדול:

הצלחה מותגית במספרים – וכמה עוד אפשר לשפר אותה

אינסטגרם היא כנראה אפליקציית הצילום הפופולרית בעולם: 200 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש/7.3 מיליון מדי יום בממוצע, 13% ממשתמשי האינטרנט רשומים בה והיא גדלה ב- 25% בחצי השנה האחרונה – ולא מראה סימני עצירה, בעזרת רוח גבית מפייסבוק. (הנתונים מכאן)

למרות ש- 70% מהמשתמשים מקפידים להכנס לאינסטגרם לפחות פעם ביום עדיין הרגישו צורך בחברה לעורר מעורבות (במובן של engagement) וליזום שימוש שיתמוך במותג ויפגין את ההערצה אליו – ויש כזו. החברה הזמינה את המשתמשים לצלם את הגרסה שלהם לאייקון של האפליקציה ולתייג את הצילומים ב: #myinstagramlogo (לוגו אינסטגרם שלי). התוצאה היתה מפתיעה ומעוררת השראה. מאות גירסאות שונות ויצירתיות של אותו הסמל המוכר כפי שכל אחד יוצר אותו – ומשלים בעזרת צילום ריבועי איקוני ואותם הפילטרים האהובים. כל אחד מהמשתמשים הקפיד, כנראה, להשאיר את טביעת האצבע והסיגנון הקבוע שלו (אוכל, אובייקטים, רגליים, חיות) אבל נשאר תמיד נאמן לאייקון המשותף שאי אפשר לטעות בו.

הנה כמה דוגמאות שאספתי:

הקפה שלי על רקע הנוף שלי
צילום המנה שלי
קולאז׳ של אובייקטים
מחומרים טבעיים בלבד

  

הגדילו לעשות משתמשים שהתחרות הלהיבה אותם במיוחד (וכנראה שלא הרגישו יצירתיים כמו מה שהם ראו) ולכן הם העלו צילומי מסך של יצירות אחרות ובכך יצרו תהודה נוספת לתגית, לתחרות ולמותג:

צילום מסך שהפך לצילום אינסטגרם
צילום מסך שהפך לצילום אינסטגרם

למרות שנכון לעכשיו יש ״רק״ מאות צילומים עם התגית הזו יש כאן הצלחה שיווקית גדולה בכמה רבדים:

  1. ראשית כל הקונספט עצמו: תחרות שימוש במוצר לצורך שיקוף אמיתי של האהבה אליו.
  2. המחשה טבעית של יכולות האפליקציה, של הרשת ושל הקהילה החברתית שהיא מכילה.
  3. חיזוק הדדי של קהל המשתמשים – למרות שאינסטגרם היא במוצהר אפליקציית צילום לחובבים (להבדיל מ- flickr שפונה לקהל מקצועי יותר, או מאפליקציות עם פחות התייחסות לצילום ויותר לפיצ׳רים אחרים) היא מפארת את המשתמשים בה ומפנה אליהם את הפידבק ואת אהבת הקהל.
  4. ויראליות של התחרות (על ידי תגיות), של האפליקציה (על ידי שיתופים מחוץ לה) ושל המותג ככלל; התחרות זכתה לתפוצה גדולה באינסטגרם, בפייסבוק וברשת כולה באופן אורגני לחלוטין (ללא כל קידום מלאכותי או ממומן מצד החברה).
  5. הזדמנות אמיתית לשיתוף אותנטי של הצרכן וחיזוק תחושת השייכות.
  6. כמובן: הגברת השימוש במוצר. מעורר הנאה מחודשת של מי שכבר אוהב להשתמש – חיוך והנאה מצד הצופים.

לסיכום: מדובר במהלך מדוייק ומוצלח מכל הבחינות. אני עשיתי לייק.

פיספסתם את הלינק לגלריית התחרות? הנה הוא שוב כאן. או שתחפשו #myinstagramlogo באפליקציה עצמה.

 

למה לעצור כאן?

יש עוד דברים מעניינים לגלות!

ככה עושים פרסום

עזבו אותכם מספרים ולימודים – זה ג'ונגל שם בחוץ ולמי יש זמן ללמוד משהו?

המתכון למיתוג מושלם: שתי סוכריות

יצורי הגלידה האלה מדברים, הם מרגישים והם מסתכלים אלינו ישר בעיניים ופונים אלינו ברגש המתוק שלהם. כן, הגלידה הזו חיה ומתקשרת איתנו!

סיפור כיסוי

אם עד לפני כמה שנים מותגים הסתפקו בנוכחות פורמלית בדמותו של לוגו על הכנף האחורית של הרכב, היום הנטייה היא להשתמש בכל שטח הרכב כשטח פרסומי.