"עיטוף רכבים" – ההגדרה המקצועית לעיצוב מדבקה ענקית אשר מכסה רכב לחלוטין, לצורך העברת מסרים, מסחריים בדרך כלל, הוא תחום שצבר תאוצה גדולה בשנים האחרונות; אם עד לפני כמה שנים מותגים הסתפקו בנוכחות פורמלית בדמותו של לוגו על הכנף האחורית של הרכב, היום הנטייה היא להשתמש בכל שטח הרכב כשטח פרסומי.
עם הזמן, ככל שהמדיום הפך לנפוץ יותר, העבודות האלו החלו לצאת מהטיפול הבלעדי של בתי הדפוס והגרפיקאים שלהם ועברו לידיהם היצירתיות של המעצבים בחברות המיתוג ומשרדי הפרסום. שם המעצבים התחילו לנסות ולהרחיב את הרף הקריאייטיבי על ידי משחקים בפורמט הנתון – כך שיצרו תחושה מציאותית של משהו שקורה לרכב או בתוכו.
עם העניין הגובר בפלטפורמה החדשה החלו לרוץ ברשת מיילים ויראליים עם הדמיות של משאיות ורכבים מסחריים שעברו חיפויים ריאליסטיים ברמה שלא היתה נהוגה עד אז וברגע שהמיילים האלו גיעו גם ללקוחות הקצה, אנשי השיווק ובעלי המותגים, רף הדרישות מהמעצבים עלה משמעותית.
חיפוי רכב לבנק (מקור לא ידוע)
על פי כמות הרכבים העטופים באותה מדבקת שרינק פלאית אפשר להניח שמאז הבום הגדול של הפורמט הזה לפני קרוב לעשור, השנתיים האחרונות הן כנראה עדות לכך שעיצוב המדבקות לרכב כבר איבד את זוהרו ההתחלתי, אבדה החדשנות שבו, מעגל המקצועיות נפרץ והעבודות שניתן לראות כיום בכבישי הארץ (כמו גם בדוגמאות המגוחכות מהעולם) הן עדות לטיפול הזול והלא מקצועי שעבר עליהן, מן הסתם לא במשרד מקצועי שמכבד את עצמו אלא פשוט בידיים חובבניות, שמחוברות בקצותיהן לראש משועשע, שמרשה לעצמו להדפיס בגדול את הבדיחות הפנימיות שרצות בינו לבין הלקוח – פשוט כי יש לו את האמצעים לעשות את זה.
הנוכחות הגבוהה של הרכבים העטופים על הכביש, השכיחות והזמינות של הטכנולוגיה והקלות שבה היא מיושמת הופכים את כבישי הארץ למקום רועש ומזוהם ויזואלית; העלות הגבוהה של פרסום במדיה "ישנה" העלו את קרנו של עיטוף הרכבים והיום גם בעלי עסקים קטנים מתייחסים לפלטפורמה הזו כמובנת מאליה – נשאר רק לקוות שהם יפנימו את החשיבות של הרצינות שהיא מחייבת.